Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hihetetlen hőstett

2014.05.24

Tavaly a kenyai Westgate plázában egy rendkívül kegyetlen túszdráma játszódott le. Valamit azonban soha nem fog elfelejteni a világ: egy édesanyát, aki nagyon bátran viselkedett. A neve Faith Wambua-Luedeling. A kisfiúval és a lányával volt bent a bevásárlóközpontban, amikor tüzet nyitottak a civilekre. A földre lökte a gyerekeit, és segített nekik halottat játszani a záporozó golyók között. Hogy megnyugtassa a gyerekeit, közben énekelt nekik.

“Csak feküdtünk ott – ha elkezdődött, egyszer majd csak abba is hagyják.” – Mesélte a BBC News-nak. “Többször is hallottam, hogy mellettünk estek le a golyók, és éreztük az égett lőpor szagát. Nagyon féltünk.

Ennek ellenére mégis volt annyi lélekjelenléte, hogy biztonságban tartsa a gyermekeit. A New York Times fotósa,  Tyler Hicks készítette róluk ezt a képet. Több mint 60 ember halt meg aznap, mikor az al-Sabáb, fegyveres iszlamisták szomáliai csoportja tört az emberekre.Faith és a gyerekek több mint öt órán keresztül feküdtek a földön, miközben édesen énekelt nekik a pláza szöveg nélküli zenéjére, hogy elhallgattassa őket.

Amit tett, az csodálatos. Oszd meg a történetét másokkal is!

mall-massacre

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.