Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kis angol agár vagy whippet

2016.06.27

Történet: Egy igazán eleven nyúlvadász, amely Nagy-Britanniából származik.A 19. században jelent meg Angliában. Valószínűleg az olasz agár és más terrierek kereszteződéséből alakult ki, de elképzelhető, hogy a fáraókutya rokona, amelyet a rómaiak terjesztettek el Európában.Nevét az angol "whip", vagyis ostor szóról kaphatta, mivel annyira gyors, mint az ostorcsapás.
Karakter: Megbízható fajta. A legsoványabb kutyák egyike, bár nem eszik keveset. Nem kell aggódni miatta, soványsága nem tesz kárt az egészségében.
Tartás: Könnyen alkalmazkodik és könnyű tanítani. Alkalmas mind házi és mind sportkörülményekhez. Jó viszonyban van a gyerekekkel és egyéb állatokkal. Az agárversenyek népszerű sztárja. Kedvtelésből is tartják. Jó izomzatú, erős, elegáns mozgású kutya. Feje hosszú, szeme sötétbarna, füle kicsi, jellegzetes agárfül. Törzse izmos, karcsú, háta hosszú, ágyéka ívelt, fara kissé lejtős, mellkasa mély, tágas, hasa felhúzott. Végtagjai egyenesek, függőlegesek, izmosak, mancsa domború, ujjai zártak. Farkát kissé ívelten tartja. Szőrzete rövid vagy drótszőrű.
Színe: Minden kutyaszínben előfordulhat
Várható élettartam: 10-12év
Marmagasság: 44-51 cm
Súly: 11,5-15 kg
Származási ország: Nagy-Britannia

Anakin Whippet.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.